Restauracja pałacowa

Restauracja pałacowa czynna jest dla gości z zewnątrz. 

  • w sezonie wysokim (kwiecień-październik) - w tygodniu 10-14, w weekendy 12-17
  • w sezonie niskim (listopad-marzec) - w tygodniu 10-14, w weekendy nieczynne

Dla gości hotelowych restauracja czynna jest 7 dni w tygodniu. Istnieje możliwość rezerwacji stolika poza godzinami otwarcia restauracji: tel. +48 693 422 684

 

Pałac Walewice to tradycja i prawdziwa polska gościnność. Każdy gość zasmakuje tutaj doskonałej kuchni pałacowej, m.in. kaczki z jabłkami, wędzonego walewickiego karpia, karkówki w ziołach ze śliwkami czy przepysznych deserów Marii Walewskiej. Wspólne biesiady w plenerze i degustacje wybornych mięs pieczonych na ruszcie dopełnią całości.

Restauracja pałacowa dla 50 osób to bogato zdobione wnętrze, w którym drzemie duch historii rodu Walewskich. Serwujemy przepyszne dania przygotowane według staropolskich receptur, które uświetniają produkty Gospodarstwa Walewice – majątku z wieloletnią tradycją. Naszą specjalnością jest pieczone prosię oraz wędzony karp królewski, hodowany w Gospodarstwie Walewice (jak zamówić karpia?). 

Zabytkowa Sala Jadalna stanowi doskonałą oprawę do organizacji uroczystości rodzinnych, spotkań firmowych i wydarzeń okolicznościowych. 

 

Rezerwacje i organizacja imprez okolicznościowych:

Aleksandra Szeląg

tel. +48 693-422-684

e-mail: palac@stadninawalewice.pl

Chcesz wiedzieć więcej?
Skontaktuj się z nami!
:
:
: